Nadzor na moru

Pomorska policija u nedozvoljenom glisiranju zatekla više nautičara. Plovili na udaljenosti manjoj od 300 metara

Šarlota Brnčić

Ilustracija Foto MUP

Ilustracija Foto MUP

Zbog počinjenih prekršaja, sva petorica su prekršajno sankcionirana.Tijekom jučerašnjeg dana policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar su službenim plovilima opservirali područje morskog akvatorija te provodili pojačani nadzor na moru radi održavanja povoljnog stanja sigurnosti na moru, odnosno povećanja sigurnosti kupača, ronioca i nautičara.


Tako je kod Sukošana zatečen u nepropisnom glisiranju poljski državljanin u dobi od 41 godine, a kod prolaza Mali Ždrelac dva njemačka državljana u dobi od 60 i 63 godine te slovenski državljanin u dobi od 50-godina.


Nadalje, na području Pašmana zatečeni su državljani Njemačke ( u dobi od 59 i 32 godina) koji su plovilima glisirali na udaljenosti manjoj od 300 metara, dok je u Zadarskom kanalu u nepropisnom glisiranju zatečen 56-godišnji hrvatski državljanin, a kod otoka Mišnjak 58-godišnji državljanin Austrije.
Zbog počinjenih prekršaja, sva petorica su prekršajno sankcionirana prema odredbama Pomorskog zakonika te su im izrečene novčane kazne.