Vatrena stihija

Policija otkrila detalje nedavnog požara na Lošinju: Šteta se mjeri u stotinama tisuća kuna

Portal Novi list

Ilustracija arhiva NL

Ilustracija arhiva NL

U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a ugasili su ga vatrogasci JVP Mali LošinjPolicijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske, u suradnji s djelatnicima Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ te sa službenicima Policijske postaje Mali Lošinj s ispostavom Cres i protupožarnim inspektorom, dovršili su očevid požara koji je u srijedu, 21. srpnja, buknuo na području Ćunskog, na parkiralištima predjela Liski i Studenčić u Malom Lošinju gdje je zahvatio 11 osobnih vozila i raslinje. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a ugasili su ga vatrogasci JVP Mali Lošinj.


Očevidom je rukovodila zamjenica općinskog državnog odvjetnika i utvrđeno je da je uzrok požara tehnički čimbenik. Do požara je došlo oko 15.30 sati zbog tehničkog kvara na osobnom vozilu marke „Škoda“, riječkih registracijskih oznaka, koje je bilo parkirano na parkiralištu Studenčić te je u potpunosti izgorjelo. Osim njega, u požaru su izgorjela još dva osobna vozila, a jedno osobno vozilo je oštećeno, kao i motocikl.


Na parkiralištu Liski je pak u potpunosti izgorjelo šest osobnih vozila. Požarom su oštećeni vlasnici vozila-hrvatski i strani državljani i ukupna materijalna šteta procjenjuje se na više stotina tisuća kuna.
O svim dosad prikupljenim činjenicama i dokazima općinskom državnom odvjetništvu se dostavlja opće posebno izvješće, a kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti ovih događaja.