Optužnica

Pokušao orobiti benzinsku u Rijeci, a djelatnike plašio zabijanjem noža u parkirani motocikl

Vladimir Mrvoš

Ilustracija / Snimio Sergej DRECHSLER / Nl arhiva

Ilustracija / Snimio Sergej DRECHSLER / Nl arhiva

Došao je na benzinsku postaju te od dvojice djelatnika tražio da mu predaju novac što oni nisu učinili.Po zaprimljenoj kaznenoj prijavi Policijske uprave primorsko-goranske, u Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci ispitan je hrvatski državljanin (1997.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela razbojništva u pokušaju, oštećenja tuđe stvari, teške krađe  i teške krađe u pokušaju.


Osnovano se sumnja da je osumnjičeni 23-godišnjak 31. svibnja 2020., u cilju da se domogne nepripadne materijalne dobiti, s navučenom kapuljačom preko glave te lica i nosa prekrivenih šalom, i držeći nož u ruci, došao na benzinsku postaju te od dvojice djelatnika tražio da mu predaju novac što oni nisu učinili.


Kako bi ih još više prestrašio, osnovano se sumnja da je više puta zabio nož u desni far parkiranog motora oštetivši 22-godišnju vlasnicu za iznos od 800 kuna, nakon čega je pobjegao mjesta događaja zbog nailaska vozila.
Osnovano se sumnja da je od 25. svibnja do 1. lipnja 2020. kamenom razbio staklo na prozoru ureda jednog trgovačkog društva te po zavlačenju ruke u unutrašnjost i ne pronalaženja novca otišao ne otuđivši ništa.


U navedenom je razdoblju, osnovano se sumnja, nasilno otvorio zaključana vrata bolničke ljekarne i iz nje uzeo mobilni telefon i dvije bolničke kute. Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.