Krađa u Lici

Uhvatila se za automobil pokušavajući spasiti janje. Vukli su je desetak metara i prešli joj preko noge

Marin Smolčić

foto: hipppopx.com

foto: hipppopx.com

Ozlijeđena žena živi u Doljanima sa postarijim suprugom i taj je bračni par, kao i svi povratnici srpske nacionalnosti, česta meta novopridošlih susjeda Roma.OTOČAC – Policijska uprava ličko-senjska raspisala je juros potragu za dvojicom mlađih muškaraca iz sela Doljani kod Otočca, starih 19 i 25 godina zbog dovođenja u opasnost života i imovine.


Mladići romske nacionalne manjine ukrali su jučer janje starijoj ženi iz istoga sela, a kada ih je ona u tome pokušala spriječiti uhvativši se za njihov automobil, vukli su je desetak metara i kotačom joj prešli preko lijeve noge. Nesretna žena zadobila je pri tome teške ozljede potkoljenice i odmah prevezena u Dom zdravlja u Otočcu.


Ozlijeđena žena živi u Doljanima sa postarijim suprugom i taj je bračni par, kao i svi povratnici srpske nacionalnosti, česta meta novopridošlih susjeda Roma. Pri tome su zastrašivanja, krađe i fizički obračuni gotovo redovna pojava.
O incidentom ponašanju rabijatnih došljaka svjedoči i podatak kako je jedna romska obitelj prije nekooliko godina provalila u tuđu kuću, potpuno je uzurpirala pa su se čak na toj adresi prijavili kao na stalnom boravištu, dobivši čak i osobne dokumente na adresi tuđe kuće.