Uhićen 47-godišnjak

Podmetnuo požar u radionici, a zatim zapalio i automobil

Šarlota Brnčić

Ilustracija / Foto Igor Kralj/PIXSELL

Ilustracija / Foto Igor Kralj/PIXSELL

Sumnjiči ga se da je u nedjelju, oko 21.20 sati, u Ulici Nikole Tavelića u Zadru ušao u bravarsku radionicu u vlasništvu 21-godišnjaka gdje je na hrpu stavio razni električni alat kojeg je zapalio...Pod sumnjom u izazivanje požara u Drugoj policijskoj postaji Zadar dovršeno je krim istraživanje nad 47-godišnjakom.


Sumnjiči ga se da je u nedjelju, oko 21.20 sati, u Ulici Nikole Tavelića u Zadru ušao u bravarsku radionicu u vlasništvu 21-godišnjaka gdje je na hrpu stavio razni električni alat kojeg je zapalio. U požaru je u potpunosti izgorio alat dok su u unutrašnjosti radionice nastala oštećenja u vidu zacrnjenja zidova.


Nadalje, da je nakon toga došao do parkirane Škode u vlasništvu 41-godišnjakinje u Ulici bana Tome Erdodyja Bakača gdje je namjerno izazvao požar na vanjskom prednjem dijelu vozila. Nastala su termička oštećenja na autu, nakon čega se udaljio s mjesta događaja.
Jučer prijepodne 47-godišnjak je uhićen  i priveden u prostorije policije te je nad njime provedeno kriminalističko istraživanje. Nakon toga je zbog sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske.