Uhićen neodgovorni 38-godišnjak

Pijanog vozača bez vozačkog ispita i u neregistriranom autu smjestili u zatvor. Kazna iznosi 20 tisuća kuna, a oduzet mu je i auto

Šarlota Brnčić

NL arhiva

NL arhiva

Alkotestiranjem vozača utvrđeno je kako je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,32 promila. Daljnjim provjerama utvrđeno je kako 38-godišnjak vozi bez položenog vozačkog ispita te za vrijeme izrečene zabrane pošto je u roku od dvije godine prikupio 12 negativnih prekršajnih bodovaPola sata iza ponoći na lokalnoj prometnici između Držimurca i Piškorovca, djelatnici prometne policije Čakovec, u nadzoru prometa zaustavili su neregistriranu i neosiguranu Škodu Favorit, kojom je upravljao 38-godišnjak.


Alkotestiranjem vozača utvrđeno je kako je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,32 promila. Daljnjim provjerama utvrđeno je kako 38-godišnjak vozi bez položenog vozačkog ispita te za vrijeme izrečene zabrane pošto je u roku od dvije godine prikupio 12 negativnih prekršajnih bodova.


S obzirom da je 38-godišnjak višestruki ponavljač prometnih prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola te bez položenog vozačkog ispita, policijski službenici privremeno su oduzeli Škodu Favorit, koja je vučnom službom prevezena u sjedište Policijske uprave međimurske u Čakovcu. Ujedno, 38-godišnjak je uhićen i priveden u policijsku postaju.
Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, 38-godišnji vozač kaznit će se izricanjem novčane kazne u ukupnom iznosu od 20.000 kuna, uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u ukupnom trajanju od pet mjeseci.


Ujedno, uz optužni prijedlog zbog ponavljanja prekršaja upravljanja bez položenog vozačkog ispita (Zakon o sigurnosti prometa na cestama), doveden je dežurnom sucu prekršajnog odjela Općinskog suda u Čakovcu. Nakon saslušanja sudac je prihvatio prijedlog policije i okrivljeniku odredio zadržavanje te je potom sproveden u Zatvor u Varaždinu.