VELIKI BROJ NEODGOVORNIH

Policija u PGŽ-u uhvatila čak 26 osoba u kršenju samoizolacije. Svi su morali platiti 8 i pol tisuća kuna

Šarlota Brnčić

NL arhiva

NL arhiva

Najveći broj prekršitelja je zatečeno prilikom prijelaza državne granice na graničnim prijelazima Pasjak i RupaU proteklih tjedan dana na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske utvrđeno je 26 kršenja važećih mjera samoizolacije kod hrvatskih i stranih državljana.


Najveći broj prekršitelja je zatečeno prilikom prijelaza državne granice na graničnim prijelazima Pasjak i Rupa. Tako je 16 stranih državljana iz Estonije, Italije, Kine, Kosova, Nizozemske, Slovenije i Srbije zatečeno u kršenju ili izbjegavanju određivanja epidemiološke mjere samoizolacije.


Osim njih, u prostorijama Policijske uprave zatečeni su hrvatski državljanin te državljanin Srbije, koji su s određenom mjerom samoizolacije pristupili u šalter salu upravnih poslova, dok je na području Trsata izvan mjesta samoizolacije zatečena 24-godišnjakinja, a u Vinodolskoj općini 62-godišnjak.
Uz njih su na Rabu dvojica hrvatskih državljana kršili mjere, pa je tako 78-godišnjak zatečen u trgovini, a 49-godišnjak u poslovnom centru, dok je u Opatiji 27-godišnjak ušao u banku, umjesto da je, kao i svi ostali, boravio u mjestu gdje mu je određena mjera samoizolacije.


Zbog prekršaja iz domene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti svim prekršiteljima su izdani prekršajni nalozi s novčanom kaznom od 8.000 kuna i dodatnih 500 kuna za troškove postupka.