Prometna nesreća

Otvorena istraga protiv 82-godišnjeg vozača nakon pogibije motociklista u sudaru u Malom Lošinju

Šarlota Brnčić

Ilustracija (ne prikazuje nesreću iz teksta) / Foto Pixsell

Ilustracija (ne prikazuje nesreću iz teksta) / Foto Pixsell

Umirovljenik je Fordom presjekao put motociklistu. Vozač motora je udario u vozilo, pao na tlo i zadobio više teških ozljeda od kojih je preminuo u KBC-u RijekaPo primitku kaznene prijave PU primorsko-goranske, Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci otvorilo je istragu protiv 82-godišnjaka koji je prošli tjedan skrivio prometnu nesreću u Malom Lošinju, a koja je za posljedicu imala smrt 47-godišnjeg motocikliste.


Umirovljenik je, kao što smo prethodno izvještavali, upravljao Fordom, riječkih registracijskih oznaka, te je vozeći po državnoj cesti na predjelu Kadin izazvao prometnu nesreću. Sudario se sa motociklom marke Aprilia, također riječkih oznaka, na kojem se nalazio 47-godišnjak.


Kako su popodne priopćili iz državnog odvjetništva, osnovano se sumnja da je 82-godišnjak 3. lipnja na Malom Lošinju, upravljao automobilom kršeći propise o sigurnosti prometa na cestama na način da prilikom skretanja ulijevo nije propustio vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera olako držeći da time neće ugroziti ostale sudionike u prometu, presjekavši put motociklisti.
Uslijed opisanog postupanja vozač motora je udario u vozilo, pao na tlo i zadobio više teških ozljeda od kojih je preminuo u KBC-u Rijeka.


Nakon ispitivanja okrivljenika, Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci odredilo je okrivljeniku mjeru opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom i donijelo rješenje o provođenju istrage.