Krim istraživanje

Otkriveno tko stoji iza velikog požara u Dubrovniku

Šarlota Brnčić

Ilustracija / Snimio Sergej DRECHSLER

Ilustracija / Snimio Sergej DRECHSLER

Na Gorici sv. Vlaha u Dubrovniku u potpunosti su izgorjela dva osobna vozila, te su nagorjela još tri vozila, moped i motociklDovršeno je opsežno krim istraživanje kaznenog djela »Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom« koje se dogodilo 15. rujna kada su na Gorici sv. Vlaha u Dubrovniku u potpunosti izgorjela dva osobna vozila, te su nagorjela još tri vozila, moped i motocikl.


Istragom slučaja utvrđeno je da je 33-godišnjak, revoltiran prekidom poslovnog odnosa s jednim od oštećenih osoba, početkom kolovoza ove godine dogovorio s drugoosumnjičenim, 32-godišnjakom, zapaljenje vozila koje je u vlasništvu njegovog bivšeg poslovnog partnera, za što mu je platio novčani iznos od 20 tisuća kuna.


Također, i da je 33-godišnjak početkom kolovoza posjetio mjesto događaja gdje je putem svog mobilnog uređaja fotografirao vozilo i te fotografije potom pokazao 32-godišnjaku kako bi znao koje vozilo treba zapaliti.
Osumnjičeni 32-godišnjak je 15. rujna, oko 2.50 sati lako zapaljivom tekućinom i otvorenim plamenom zapalio motor vozila, ali se vatra zbog vjetra proširila i na preostala vozila, pa je kaznenim djelom pričinjena znatna materijalna šteta.


Dalje širenje vatre na okolne zgrade, te moguće ljudske žrtve i štetu za imovinu većeg opsega, spriječili su pravovremenom reakcijom vatrogasci.


Obojica muškaraca su kazneno prijavljena i smještena u pritvor PU dubrovačko-neretvanske i to 32-godišnjak zbog dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, a 33-godišnjak zbog sumnje u poticanje na navedeno kazneno djelo.


Policija zahvaljuje svim građanima koji su im se javili i pomogli u identifikaciji nakon što je video počinitelja javno objavljen.