Niz kaznenih djela

Otkriveno tko je zapalio i potkradao splavove u Slavonskom Brodu

Šarlota Brnčić

Splavarsko naselje u Slavonskom Brodu / Foto Glas Slavonije

Splavarsko naselje u Slavonskom Brodu / Foto Glas Slavonije

Radi se o dvojici 18-godišnjaka i jednoj mlađoj ženskoj osobi, koje su policajci pronašli, te nad njima dovršili kriminalističko istraživanjeOtkriveno je tko stoji iza većeg broja kaznenih djela, a u pitanju su tri kaznena djela teške krađe i dva oštećenja tuđe stvari-požar na nekoliko drvenih kućica na rijeci Savi – tzv. splavova, u Slavonskom Brodu (Splavarska ulica).


Djelatnici Policijske postaje Slavonski Brod su operativnim radom na terenu došli do korisnih saznanja o počiniteljima. Radi se o dvojici 18-godišnjaka i jednoj mlađoj ženskoj osobi, koje su policajci pronašli, te nad njima dovršili kriminalističko istraživanje.


Utvrđeno je, da su osumnjičeni u drugoj polovici rujna, u noćnim satima, zapalili drvenu konstrukciju drvene kućice – splava (vlasništvo 33-godišnjaka), koja je u cijelosti izgorjela. Za splav su bili privezani gliser (vlasništvo 40-godišnjaka) i brodica (57-godišnjaka), koji su također djelomično izgorjeli.
Kriminalističkim istraživanjem je potvrđeno, da su osumnjičeni na splavu (vlasništvo 53-godišnjaka), te u blizini iste, pokidali i zapalili podnicu od čamca i druge predmete, posjekli jedno stablo u blizini, te loženjem vatre oštetili stepenice koje se koriste za silaz s obale prema splavu.


Također, i da su počinili tri kaznena djela teške krađe. Krajem rujna provalili su u splav (vlasništvo 42-godišnjaka), oštetili prozor, ušli u unutrašnjost istoga i ispreturali stvari, ne otuđivši ništa. U vremenu od 1. do 3. listopada, provalili su u kućice –  splav (vlasništvo 43-godišnjaka i 63-godišnjaka), te iz unutrašnjosti otuđili veću količinu alkoholnog pića i drugih predmeta. Pritom su posuđe (tanjure, čaše, te boce i sl.) porazbijali na terasi splava.


Policijski službenici u zajedničkoj suradnji s mjerodavnim državnim odvjetništvom, protiv osumnjičenih podnose posebna izvješća Općinskom državnom odvjetništvu za mladež kao dopune kaznenim prijavama, te izvješće Centru za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu.