Sklopljen komplicirani mozaik

Otkriven je identitet misteriozne žene pronađene na Krku? Izgleda da se radi o Slovakinji Danieli A.

P. N.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske za Novi list još nisu htjeli potvrditi da je misteriozni slučaj riješen, najavivši da će kad informacija bude službena izdati posebno priopćenjeČini se da je konačno utvrđen identitet ozlijeđene žene koja je prije devet dana pronađena na teškom pristupačnom terenu kod Dobrinja na Krku. Ženu je zbrinuo HGSS i prebacio u riječku bolnicu, a danima je misterijom bilo o kome se uopće radi, budući je nesretna žena izgubila pamćenje i nije sama znala reći tko je, niti se mogla sjetiti kako se zatekla na Krku.


Cijelo vrijeme govori na tečnom engleskom jeziku.


Index je objavio neslužbenu informaciju kako je policija putem međunarodne suradnje i Interpola dobila potvrdu da se radi o slovačkoj državljanki u dobi od 57 godina, koja se zove Daniela A.
Zasad se radi o indicijama putem fotografija, a konačnu potvrdu dat će otisci prstiju.


Iz Policijske uprave primorsko-goranske za Novi list još nisu htjeli potvrditi da je misteriozni slučaj riješen, najavivši da će kad informacija bude službena izdati posebno priopćenje.


Portal Total Croatia News objavio je kako im se javila Nina Schmidt iz Los Angelesa, koja tvrdi da je jako dobro poznavala pronađenu ženu. Tvrdi da ženu nije vidjela niti se  čula s njom od 2015. godine, kada se navodno preselila u Irsku.


“Odmah sam prepoznala ženu na fotografiji kao Danielu A., Slovakinju koja je radila za tvrtku u kojoj sam ja bila operativni menadžer u Los Angelesu 2015. Tvrtka ju je zaposlila preko neprofitne organizacije koja pomaže beskućnicima. Daniela je često bila u skloništima za žene. Daniela nam je rekla da želi otići u Irsku, gdje ima dobrog prijatelja s kojim može živjeti. U srpnju 2015. otišla je u Irsku i to je bilo posljednje što smo čuli od nje. Čim sam vidjela njenu sliku, odmah sam kontaktirala policiju u Krku i poslala mail lokalnim hrvatskim policijskim postajama s njezinim imenom i fotografijama”, rekla je Nina Schmidt za Total Croatia News.