Ante Božić

Otac bjegunca iz Splita: ‘Javio se sestri, odmah je pitao kako je policajac. Predao bi se, ali se boji odmazde’

P. N.

Trenutno nam je svima najbitnije da sve bude u redu sa nastradalim policajcem, rekao je otacAnte Božić, sin Ivana Božića, osumnjičenog da je u noćnim satima s utorka na srijedu u Splitu autom udario mladog policijskog vježbenika i zadao mu po život opasne ozljede, još je jednom pozvao sina da se preda policiji.


Za Slobodnu Dalmaciju je rekao da je Ivan tijekom dana kontaktirao sestru i da je vrlo vjerovatno da će se predati u pratnji svog odvjetnika. To je javio policiji i nada se pozitivnom ishodu.


“Boji se odmazde policije. To je možda najveća prepreka njegovoj predaji. Mada je odmah pitao kako je nesretni policajac, pravdajući se da ga nije vidio.
Trenutno nam je svima najbitnije da sve bude u redu sa nastradalim policajcem. Kontaktirao sam njegovu obitelj smatrajući da se ne smijemo kriti i varati sami sebe. Ljudi su bili korektni tijekom komunikacije i kazali nam da je mladi policajac bolje, nije životno ugrožen i komunicira, što nam je najbitnije”, ispričao je otac bjegunca.


Kaže da ga je događaj itekako pogodio. Njegov sin, dodaje, mora odgovarati za nedjelo koje je počinio.


“Rođen je sa dijagnozom ADHD, poremećajem hiperaktivnosti. Bilo je problema, ali nikada agresivnosti. Nikada ništa slično nije ispoljio u krugu obitelji”, kaže otac, piše Slobodna Dalmacija.