Uhićen dvojac

Osumnjičenima za prijetnje načelniku Udbine podršku u Gospiću daje rodbina; Seučeka čuva policija

Hina

Ilustracija / Foto Miroslav Lelas/PIXSELL

Ilustracija / Foto Miroslav Lelas/PIXSELL

Ispred zgrade Općinskog državnog odvjetništva okupilo se 15-ak članova obitelji osumnjičenika, zajedno s malom djecom, što je, kako se doznaje, uobičajena podrška romskih obitelji njihovim procesuiranim članovimaPolicija je uhitila dvojicu muškaraca iz Perušića, od 26 i 31 godinu, zbog prijetnji načelniku općine Udbina Josipu Seučeku te slijedi njihovo saslušanje na Općinskom državnom odvjetništvu u Gospiću ispred kojeg se okupila rodbina osumnjičenika te policija pojačano pazi na javni red i mir.


Ispred zgrade Općinskog državnog odvjetništva okupilo se 15-ak članova obitelji osumnjičenika, zajedno s malom djecom, što je, kako se doznaje, uobičajena podrška romskih obitelji njihovim procesuiranim članovima.


Glasnogovornica policijske uprave iz Gospića Maja Brozičević nije navela ime žrtve, već samo da se uhićeni sumnjiče da su 20. siječnja 2022. u Udbini prijetili 35-godišnjaku iz Udbine „vezano uz njegov rad i položaj kako bi ga uznemirili i ustrašili“.
Međutim načelnik Seuček je potvrdio Hini da je on žrtva prijetnji dvojice osumnjičenika iz Perušića i rekao da ta “situacija nije dobra, te da ga zbog svega čuva policija”.


„Zbog interesa istrage ne mogu govoriti o konkretnom napadu na mene, ali mogu reći da se tu radi o trajnom problemu nekontrolirane ispaša nečuvane stoke, o takvoj nebrizi za stoku da su štete  poljoprivrednicima svakodnevne te da je ugrožena i sigurnost ljudi u prometu“, rekao je Seuček i poslao poruku svima da se “problemi moraju riješiti“.


Brozičević je potvrdila da „policija s tim u vezi obilazi teren i oštećenu osobu iz Udbine“. Također je ukazala i na činjenicu da je s ovim kaznenim djelom povezana i jučerašnja prijava protiv 23-godišnjakinje iz Perušića „za ugrožavanja prometa opasnom radnjom ili sredstvom“, jer je 25. siječnja u Vukavi ostavila bez nadzora svog konja čime je ugrozila cestovni promet.


I ranije je bila pravomoćno kažnjena što kao vlasnica nije poduzela sve mjere da stoka i druge životinje ne izađu na cestu bez nadzora.


U utorak je na državnoj cesti broj 25 došlo do naleta automobila na  konja, u kojoj je vozač lakše ozlijeđen. No, podsjetila je Brozičević i na nalet teretnog vozila na konja od 13. ovog mjeseca, kojom prilikom je nastala velika šteta na vozilu, a konj je uginuo, za što je kazneno prijavljena 25-godišnja vlasnica konja, također iz Perušića.