Uhvaćeni razbojnici

Malološinjski trojac ukrao dvadesetak plinskih boca, oštetio niz vozila i jedno plovilo

P. N.

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Počinjenjem navedenih kaznenih djela prouzročili su materijalnu štetu u iznosu od najmanje 65.000 kuna za koliko su oštetili četvoricu hrvatskih državljana u dobi od 38 do 58 godina te tvrtku iz Malog LošinjaLošinjska policija pronašla je trojicu počinitelja koji su tijekom travnja na području Malog Lošinja počinili nekoliko kaznenih djela teške krađe, oštećenja tuđe stvari  i neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari, priopćila je PU primorsko-goranska.


Policija ih sumnjiči da su između 10. i 17. travnja u dva navrata iz ograđenog skladišta otuđili više od dvadeset plinskih boca. Manji dio otuđenih plinskih boda su prodali, a većina ih je pronađena i vraćena vlasniku.


Također, sumnja se da su u istom razdoblju unutar kruga lošinjske tvrtke  oštetili nekoliko osobnih i jedno teretno vozilo te dva radna stroja. Na navedenim vozilima i radnim strojevima zabilježena su oštećenja retrovizora, lima, stakala, plastike mjenjača, brava i druga, a s nekim od vozila su se neovlašteno koristili, oštetili ih i potom ostavili nedaleko mjesta događaja. Isto tako sumnja se da su na jednom plovilu oštetili električne instalacije.
Počinjenjem navedenih kaznenih djela prouzročili su materijalnu štetu u iznosu od najmanje 65.000 kuna za koliko su oštetili četvoricu hrvatskih državljana u dobi od 38 do 58 godina te tvrtku iz Malog Lošinja. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.