PU ličko-senjska

Opet pijana vožnja bez dozvole, Gospićanin učestalo vozio motocikl vrhovima Velebita

Marin Smolčić

SNIMIO SERGEJ DRECHSLER

SNIMIO SERGEJ DRECHSLERDiljem Like je zadnjih je mjeseci učestala pojava upravljanje  motornim vozilima prije stjecanja prava, odnosno položenog vozačnog ispita. To se inače najčešće događa mlađim osobama pa je  Lika i po tome posebna.  Tako su policijski službenici Policijske postaje Otočac jučer  u Križpolju zaustavili 52-godišnjaka iz Jezerana koji je prije stjecanja prava na upravljanje vozilima B kategorije upravljao osobnim automobilom. Pri tome je bio pijan sa 2,69 g/kg alkohola u krvi.


On je uhićen i biti će uz optužni prijedlog doveden u nadležni sud. Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava


Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom iz Zagreba zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela davanja lažnog iskaza i pokušaja prijevare. Njega se sumnjiči da je 18. listopada 2021. godine s ciljem dovođenja u zabludu policijskih službenika i osiguravajuće kuće koja bi podmirila troškove popravka automobila, lažno prijavio da je u selu Krbavici osobnim automobilom gospićke registracijske oznake naletio na psa.
Očevidom je utvrđena sumnja u istinitost dojave, te je zaključeno da je skrivio prometnu nesreću 15. listopada 2021. godine na području Jastrebarskog i napustio mjesto događaja neprijavljujući udes.


Vožnja motociklom  po Velebitu mogla bi skupo stajati  jednog Gospićanina. Policijski službenici Policijske postaje Gospić su postupajući po dojavi utvrdili da je 37-godišnjak iz Gospića ovih dana učestalo upravljao motociklom gospićke registracijske oznake vozeći se planinskim vrhom Sadikovac, što je zaštićeno područje u sklopu ustanove Parka prirode Velebit.


S obzirom da je sukladno odredbama Zakona o zaštiti prirode u zaštićenim područjima zabranjeno voziti i parkirati vozila i bicikle izvan površina namijenjenih za vožnju ili parkiranje, te je za prometovanje po putevima Parka prirode sukladno Pravilniku o unutarnjem redu Parka prirode Velebit potrebno ishoditi pisano ili usmeno dopuštenje Parka, što on nije učinio. Zato će nadležnom Ministarstvu biti dostavljena obavijest o počinjenom prekršaju.