Vatrogasna akcija

Obranjene kuće na otoku Hvaru, povoljnije stanje na požarištu

Hina

Ilustracija / Reuters

Ilustracija / Reuters

"Gori gusta borova šuma, kuće više nisu ugrožene i sada je situacija na požarištu dobra, pa se nadamo da ćemo do večeri požar staviti pod kontrolu", kazao je KovačevićVatrogasci su uz pomoć kanadera uspjeli na otoku Hvaru obraniti kuće od prijetnje požara u kojem je život izgubio jedan mještanin dok je branio svoju imovinu, doznaje se od vatrogasaca po čijim je podacima sada povoljnije stanje na požarištu.


Županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević rekao je Hini da je na terenu 15 vozila i 55 vatrogasaca iz Hvara, Jelse, Sućurja i Starog Grada, a pomažu im tri kanadera, te dva air tractora.


“Gori gusta borova šuma, kuće više nisu ugrožene i sada je situacija na požarištu dobra, pa se nadamo da ćemo do večeri požar staviti pod kontrolu”, kazao je Kovačević.
Dodao je da im zasad nije potrebna pomoć kopnenih snaga, ali će im možda trebati sutra kako bi hvarski vatrogasci mogli odmoriti.


U požaru koji je buknuo oko 12,50 sati na predjelu Vrbanj-Dol kod Starog Grad poginuo je jedan mještanin oko 14 sati dok je pokušavao spasiti svoju imovinu i bager. Na mjestu nesreće bit će obavljen očevid radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti, rekli su u policiji.