Na internetu

Oglasima nudio na prodaju dijelove za razno automatsko oružje i strojnice: Arsenal našli u Rijeci i Kraljevici

Šarlota Brnčić

Foto: PU primorsko-goranska

Foto: PU primorsko-goranska

Oduzete mu tri ručne bombe, automatska puška, strojnica, osam komada pištolja/revolvera, zračnica...Podnošenjem kaznene prijave i privođenjem u pritvorsku jedinicu rezultiralo je kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjim hrvatskim državljaninom koje su proveli policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske.


Riječ je o osumnjičeniku za nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja. Naime, istraživanjem je utvrđena osnovana sumnja da je 26-godišnjak tijekom protekle 2022. godine u više navrata putem interneta objavio 32 oglasa kojima je nudio na prodaju dijelove za razno automatsko oružje i strojnice, a koji su sastavni dio oružja te sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja je posjedovanje takvog oružja građanima zabranjeno.


Pored toga je prošli tjedan jednom kupcu protuzakonito prodao jedan spremnik za automatsku pušku.
Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci provedena je pretraga doma i vozila kojima se 26-godišnjak koristi na širem području Rijeke i Kraljevice gdje su pronađene i oduzete tri ručne bombe, jedna automatska puška, jedna strojnica, osam komada pištolja/revolvera, jedan prigušivač pucnja, jedna zračna puška, dva komada dijelova oružja, 23 komada raznih spremnika za automatske puške i strojnice kao i i 1737 komada streljiva raznih kalibara.


Završetkom istraživanja, 26-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.


Uz to je i prekršajno sankcioniran u skladu sa Zakonom o prebivalištu.