Širenje zaraze

Niz kršenja mjera: Trojica kojima je određena samoizolacija pokušali prijeći granicu

Šarlota Brnčić

NL arhiva

NL arhiva

Na izlasku iz Republike Hrvatske na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Hrvatska Kostajnica, zaustavljeno je vozilo zagrebačkih registracija kojim je upravljao 73-godišnjak iako mu je određena mjera samoizolacije

Djelatnici raznih policijskih uprava imali su pune ruke posla preko vikenda sa nizom građana koji su kršili mjere samoizolacije.


Na izlasku iz Republike Hrvatske na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Hrvatska Kostajnica, zaustavljeno je vozilo zagrebačkih registracija kojim je upravljao 73-godišnjak iako mu je određena mjera samoizolacije.


Jučer, oko 10.40 sati, na izlasku iz Republike Hrvatske na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Jasenovac, još jedno vozilo zagrebačkih registracija, u kojem se kao putnik nalazio 57-godišnjak, kojemu je također izrečena mjera samoizolacije.


Nakon sat vremena, na izlasku iz Republike Hrvatske na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Jasenovac, vozilo njemačkih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 58-godišnjak, a kao putnik se nalazio 23-godišnjak. Obojici je bila izrečena mjera samoizolacije.


Sinoć, oko 23.20 sati, u Zagrebačkoj ulici u Sisku, policijski su službenici prilikom kontrole prometa zaustavili 18-godišnjaka kojemu je određena mjera samoizolacije. Zbog prekršaja iz Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti prema kojemu je predviđena novčana kazna u iznosu od osam do 15 tisuća kuna, izdan mu je prekršajni nalog.


U Vinogradskoj ulici, u Pleternici, u prostorije policijske postaje pristupio je 26-godišnjak iako mu je određena mjera samoizolacije. Protiv 26-godišnjaka slijedi prekršajni nalog prema kojemu je predviđena novčana kazna u iznosu od osam do 15 tisuća kuna.


Problema je bilo i sa nošenjem zaštitnih maski u trgovačkim centrima. Tako je u Ulici Ivana Gundulića u Petrinji, 62-godišnjak unatoč višestrukim upozorenjima od strane djelatnika u trgovačkom centru, u više navrata skidao i na neprikladan način nosio zaštitnu maske. Na koncu je udaljen iz trgovine, a zbog počinjenog prekršaja sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti slijedi mu obavezni prekršajni nalog.