Predložen pritvor

Nesuglasice u prometu okončane napadom i prijetnjama. Udario ga dvaput šakom, a zatim otrčao po nož

Šarlota Brnčić

Ilustracija / SNIMIO SERGEJ DRECHSLER

Ilustracija / SNIMIO SERGEJ DRECHSLER

Sumnja se da je jučer oko 12 sati u Rijeci, neposredno nakon nesuglasica u prometu sa oštećenikom i s ciljem da kod njega izazove osjećaj straha vrijeđao ga, a potom mu zadao dva udarca zatvorenom šakom u predjelu nosa prijeteći mu da će usmrtiti njega i njegovu obiteljPod sumnjom u kazneno djelo protiv osobne slobode prijetnjom i kazneno djelo protiv imovine oštećenjem tuđe stvari u riječkom Općinskom državnom odvjetništvu ispitan je 34-godišnjak.


Sumnja se da je jučer oko 12 sati u Rijeci, neposredno nakon nesuglasica u prometu sa oštećenikom i s ciljem da kod njega izazove osjećaj straha vrijeđao ga, a potom mu zadao dva udarca zatvorenom šakom u predjelu nosa prijeteći mu da će usmrtiti njega i njegovu obitelj.


Nadalje, da je 34-godišnjak potom otrčao u zgradu iz koje se vratio držeći u ruci nož, i kada je vidio da je oštećenik ušao u stan te da je s djevojkom izašao na balkon, ponovio je prijetnje usmrćenjem i teškim tjelesnim ozljeđivanjem te je u jednom trenutku prema njima bacio kamen. Njegovo ponašanje je kod oboje izazvalo osjećaja straha i osobne nesigurnosti.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela