Napadaču određen pritvor

Neodobravanje kćerkina ljubavnog izbora motiv pucnjave na Matuljima. Pucao na oca njezina dečka

Šarlota Brnčić

Ilustracija / Foto Davorin Visnjic/PIXSELL

Ilustracija / Foto Davorin Visnjic/PIXSELL

Osumnjičenik je s manje udaljenosti iz pištolja ispalio hitac prema oštećeniku te mu je hitac nanio ozljedu (prostrijelna rana gležnja lijeve noge), a što je izazvalo kod napadnutog osjećaj straha i osobne nesigurnostiOdređen je istražni zatvor 56-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine koji je preksinoć na području Matulja iz vatrenog oružja ranio 42-godišnjeg srpskog državljanina, a kojem je prethodno i prijetio.


Kao što smo prethodno izvještavali, sumnjiči ga se za prijetnju i tešku tjelesnu ozljedu, a nakon što je PU primorsko-goranska protiv njega podnijela Općinskom državnom odvjetništvu kaznenu prijavu, on je ispitan.


Objavljene su i pojedinosti slučaja, kao i razlog ranjavanja. Naime, prema informacijama iz riječkog Općinskog državnog odvjetništva, osumnjičen je da je oko 21.05 sati, u okolici Rijeke, motiviran saznanjem o vezi oštećenikova sina s njegovom kćeri koju on ne odobrava i s ciljem da ga teško tjelesno ozlijedi te kod njega izazove osjećaj straha; nepozvan ušao u njegovu kuću i tražio da s njim uđe u vozilo što je oštećenik odbio učiniti.
Osnovano se sumnja da je potom 56-godišnjak, pod izlikom da ide po mobilni uređaj, iz vozila uzeo pištolj te ispalio jedan hitac u zrak zaprijetivši žrtvi, a prijetnje je, usmjeravajući pištolj prema njemu, ponovio više puta zbog čega je on počeo bježati.


Osumnjičenik je tada s manje udaljenosti iz pištolja ispalio hitac prema oštećeniku te mu je hitac nanio ozljedu (prostrijelna rana gležnja lijeve noge), a što je izazvalo kod napadnutog osjećaj straha i osobne nesigurnosti.


Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti od utjecaja na svjedoke te opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a što je i usvojeno.