Smrt zaštitara u Zagrebu

Nasilnici koji su nasmrt zatukli zaštitara branili se šutnjom. Prijatelji im ispred suda došli dati podršku

P. N.

Sandra Simunovic/PIXSELL

Sandra Simunovic/PIXSELL

Arian B. je s ispitivanja izašao s osmijehom, a nakon što su mu prijatelji povikali "Ari, di si?", podigao je ruke u zrak i pozdravio ihZagrebačka policija danas se oglasila o dovršetku kriminalističkog istraživanja o stravičnom slučaju ubojstva zaštitara Hrvoja Zanatića (40) ispred automat kluba u Zagrebu u rano nedjeljno jutro.


Smrt zaštitara okvalificirana je kao kazneno djelo “teške tjelesne ozljede s posljedicom smrti”, a osumnjičeni su 22-godišnji Arian B. i godinu dana stariji Martin P.


“Sumnja se da su osumnjičeni muškarci, u društvu još jednog 34-godišnjaka, 3. rujna oko 4 sata došli u automat kluba na području Trnja u Lastovskoj ulici da bi potom 22-godišnjak, zbog svog neprimjerenog ponašanja, došao u verbalni sukob s 40-godišnjim zaštitarem. Prvotni verbalni sukob prerastao je u tjelesni u koji se, ničim izazvan, uključio i osumnjičeni 23-godišnjak. Potom su zajedno, u namjeri da ga teško tjelesno ozlijede, zaštitaru zadali više udaraca rukama i nogama, a zatim pobjegli u društvu 34-godišnjaka koji nije sudjelovao u sukobu. Nakon napada, zaštitaru je pozlilo te mu je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, gdje je od zadobivenih povreda preminuo”, objavila je policija, dodajući da su dvojicu osumnjičenih muškaraca predali pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava će biti dostavljena Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.
Jutros je nasilni dvojac ispitan u tužiteljstvu, ali su se branili šutnjom. Treća osoba iz kobne večeri, 34-godišnji Tomislav K. zasad se tretira kao svjedok slučaja.


Jutarnji list piše kako je  uhićeni dvojac u dvorište sudskog kompleksa došlo pozdraviti nekoliko prijatelja. Arian B. je s ispitivanja izašao s osmijehom, a nakon što su mu prijatelji povikali “Ari, di si?”, podigao je ruke u zrak i pozdravio ih s osmijehom.


Sva trojica mladića poznati su, prema pisanju medija, u navijačkim krugovima kao izrazito nasilni, a najmlađi među njima ima i funkciju tajnika u kvartovskoj udruzi navijača Dinama.