Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci

Nakon ispitivanja 25-godišnjaka podignuta neposredna optužnica za krađu brončanih rasvjetnih stupova po Crikvenici

Šarlota Brnčić

Snimio SERGEJ DRECHSLER

Snimio SERGEJ DRECHSLER

Tužiteljstvo je predložilo u optužnici da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djelaOpćinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske i po provedenom ispitivanju osumnjičenika, podiglo neposrednu optužnicu protiv 25-godišnjaka koji je krao brončane rasvjetne stupove po Crikvenici.


Optužnicom se 25-godišnjaku stavlja na teret da je od 19. do 22. veljače u Crikvenici, s ciljem da se nepripadno materijalno okoristi, uzeo i za sebe zadržao jedan brončani stup javne rasvjete u vrijednosti  od oko 25.000 kuna.


Nadalje, i da je, u cilju stjecanja veće imovinske koristi 26./27. veljače otuđio četiri brončana stupa javne rasvjete u vrijednosti od oko 100.000 kuna. Optužnicom ga se tereti i da je, s istom namjerom, u nedjelju, također u Crikvenici, pokušao otuđiti dva brončana stupa javne rasvjete no u tome su ga zatekli i spriječili policijski službenici.
Tužiteljstvo je predložilo u optužnici da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.