Marko Andrić

Nakon 4 dana riječka policija konačno pozvala čovjeka koji im je i javio o napadu na Platku. Evo što im je ispričao

Portal Novi list, Hina

Marko Andrić / Foto Vedran Karuza

Marko Andrić / Foto Vedran Karuza

Pročelnik riječkog HGSS-a Marko Andrić i sam je bio začuđen zašto ga je policija do sada ignoriralaPročelnik riječke stanice Gorske službe spašavanja Marko Andrić potvrdio je u srijedu predvečer za Hinu da je poslijepodne pozvan u policiju kako bi dao izjavu vezanu uz tučnjavu na skijalištu Platku u nedjelju.


Marko Andrić ispričao je policijskim službenicima što se dogodilo toga dana navečer s obzirom na to da je bio na mjestu tučnjave, pomagao ozlijeđenima i zvao hitnu pomoć i policiju.


Žrtve MMA boraca s Platka puštene na kućno liječenje, u KBC-u objasnili zašto su ozljede – lakše

Kako je Andrić danas izjavio novinarima, on i nekoliko drugih HGSS-ovaca i poznanika zabavljali su se u ugostiteljskom objektu u podnožju skijaške staze Radeševa na Platku kad su primijetili automobil kako ‘drifta’ po snijegu na stazi.


Opis brutalnog napada: “Normalni nisu bili”


Automobil je upao u dublji snijeg i zaglavio se. Kad je oko 20 sati jedan od HGSS-ovaca s djevojkom odlazio kući, napali su ga mladići iz tog automobila, rekao je Andrić.


Dodao je kako je vidio da jedan mladić jednog od pripadnika HGSS-a udara u glavu, a nakon pokušaja udarenog mladića da se podigne još ga je jedanput “brutalno udario u glavu” pa se mladić onesvijestio.


“Bilo je to strašno za vidjeti. Ležao je i odmah smo mu prišli pomoći tako što smo mu izvadili jezik i stavili ga na bok kako se ne bi ugušio.


Odmah sam nazvao hitnu službu i policiju s kojima svakodnevno surađujemo u akcijama spašavanja”, kaže Andrić.


Pretučeni HGSS-ovac je prije napada spasio dvije planinarke! “Vikali su da su borci, nisu se činili normalni”Andrić je u izjavi za novinare rekao da su mladići vikali da su istrenirani borci, a na pitanje ima li dojam da su bili pod utjecajem alkohola ili opijata, odgovorio je da “normalni nisu bili”.


U gužvi je nakon toga sudjelovalo više osoba, a on nije pratio što se događa jer je pomagao ozlijeđenom kolegi.


Andrić nam je danas rekao da se pomalo začudio da ga policija, iako ima njegove podatke, nije kontaktirala kako bi dao svoj iskaz o nemilom incidentu koji je mogao i tragično završiti.


Policiji ovo samo puki prekršaj


Policija je danas objavila da će sudu podnijeti optužni prijedlog protiv trojice mladića u dobi od 21 i 22 godine “za prekršaj naročito drskog i nepristojnog ponašanja” zbog nedjeljne tučnjave s volonterima HGSS-a na Platku te da se kriminalističko istraživanje slučaja nastavlja.


Ovo je jedan od nasilnika s Platka. Sin lokalnog HDZ-ovca koji je sanjao OlimpijaduKako su naveli u priopćenju, oni drže da su u napadu trojice mladića iz BMW-a, utreniranih MMA boraca, tri osobe samo lakše ozlijeđene.


Zanimljivo, premda je do brutalnog napada došlo još u nedjelju, policija još uvijek nije dostavila ni obavijest, a niti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci o ovom slučaju.


Glasnogovornica i zamjenica ODO Rijeka Sanja Šimac za Dnevnik Nove TV nije htjela reći je li to uobičajena praksa.


Napominje da se drže dijela policijskog izvješća, u kojem piše da će “protiv njih biti podneseni optužni prijedlozi nadležnom općinskom sudu”.