Policijska akcija

Nadomak Buja uhićena osmorica Talijana: Osumnjičeni su za pljačku velike vrijednosti, počinjenu na hrvatskom teritoriju

Šarlota Brnčić

Ilustracija: Jelena Prekalj

Ilustracija: Jelena Prekalj

Kako nadalje izvještava Ansa, za sada nije poznato na koji je način točno izvedena pljačka, no prema neslužbenim saznanjima, da se radi o iznosu od 150 tisuća eura koji su odnijeti tijekom transporta gotovine.U blizini graničnog prijelaza Hrvatske i Slovenije, sinoć su nadomak Buja uhićena osmorica talijanskih državljana, osumnjičenih za pljačku velike vrijednosti, izvijestila je talijanska novinska agencija Ansa.


Navode kako je pljačka počinjena na hrvatskom teritoriju, te da je u tijeku krim istraživanje slučaja o kojem bi više detalja trebalo biti poznato idućih dana. Također, i kako iz Policijske uprave istarske za sada nisu željeli potvrditi informaciju da su među uhićenima i dvojica talijanskih policajaca, te jedan pripadnik karabinjera.


Prema Ansinim neslužbenim, ali pouzdanim izvorima, dvojica policajaca koji su inače u službi u Napulju, te karabinjer, uhićeni su nadomak graničnog prijelaza sa Slovenijom u pokušaju da se vrate natrag u Italiju. Uhitili su ih bujski policajci, te priveli u postaju.
Kako nadalje izvještava Ansa, za sada nije poznato na koji je način točno izvedena pljačka, no prema neslužbenim saznanjima, da se radi o iznosu od 150 tisuća eura koji su odnijeti tijekom transporta gotovine.


U cijeli slučaj uključena je i talijanska ambasada koja je u stalnom kontaktu s hrvatskim istražnim organima, piše Ansa.