Veliki požar

Načelnik Medulina: “Šteta je ogromna, ovo je nezapamćena tragedija”

Portal Novi list

Foto Općina Medulin

Foto Općina MedulinO velikom požaru koji se dogodio tijekom noći u medulinskoj luci oglasili su se i iz Općine Medulin.


“Noćas je Medulin bio svjedok tužnog događaja – požara koji se dogodio u medulinskoj luci.


Oko 3:55 sati, vatrogasci su primili dojavu o požaru u nautičkom dijelu naše luke, otvorenom za javni promet, a kojom upravlja Lučka uprava Pula.

Reagirali su brzo i hrabro, s 15-ak ljudi i četiri vozila, te su odmah krenuli u odvajanje zahvaćenih plovila i gašenje požara.


Načelnik Općine Medulin Ivan Kirac bio je prisutan na licu mjesta od samog početka, pružajući podršku i pomažući službama.


Lučka uprava Pula je također odmah reagirala, pomažući u gašenju požara i spašavanju onoga sto se može spasiti.


Posebno zaslužnim pokazali su se i pojedinci koji su gotovo “suludom” hrabrošću koja se vidi samo u najtežim situacijama skakali u more, odvezivali brodove, te vlastitim plovilima gurali buktinje.


Želimo zahvaliti našim vatrogascima, djelatnicima Lučke uprave Pula, djelatnicima Buže, članovima DVD-a Medulin i svim našim mještanima koji su pružali pomoć u ovoj teškoj situaciji.


Šteta koju je požar prouzročio je ogromna, kako materijalno tako i emotivno. Ne možemo zanemariti činjenicu da su neki od izgorjelih brodova bili ne samo materijalno vrijedni, već dragocjeni za njihove vlasnike – simboli uspomena, avantura i snova.


Unatoč tome, imamo sreću da nema ozlijeđenih osoba.


Ipak, važno je istaknuti da posljedice požara ne smiju biti ignorirane. Emocije su razumljivo visoke među našim sugrađanima.“Nezapamćena tragedija zadesila je Medulin, našu luku i naše brodove. Iako je sama luka pod ingerencijom Lučke uprave Pula, osjećamo veliku odgovornost i potrebu staviti se na raspolaganje za što skorije saniranje nastale štete.


Teška noć je iza nas, međutim moram zahvaliti svim mještanima, službama i svima koji su noćas pomagali spasiti što više brodica. Ovakve stvari se ne smiju ponavljati te pozivam sve nadležne državne službe na promptnu i koordiniranu akciju” izjavio je načelnik Ivan Kirac.


Jos uvijek nije poznat uzrok požara, ali zajedno s nadležnim tijelima, obvezujemo se da ćemo inzistirati na temeljitoj istrazi ovog događaja.


Hvala svima koji su pružili pomoć i podršku, te molimo za razumijevanje i strpljenje dok se situacija dalje razvija”, navodi se u priopćenju.