Neovlašteni promet drogama

Na Črnomercu “pali” dileri marihuane i amfetamina. Drogu vagali, pakirali pa preprodavali

Šarlota Brnčić

Foto Ivica Galovic/ PIXSELL

Foto Ivica Galovic/ PIXSELL

Djelatnici Policijske uprave zagrebačke dovršili su krim istraživanje nad 44-godišnjakom zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama te nad 45-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje istog kaznenog djelaDjelatnici Policijske uprave zagrebačke dovršili su krim istraživanje nad 44-godišnjakom zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama te nad 45-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje istog kaznenog djela.


Provedenim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 44-godišnjak, s ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane, u stanu na području Črnomerca, uređajima za emitiranje svjetlosti i ventilaciju zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio marihuanu, koju je zatim sušio, pakirao i preprodavao na nezakonitom tržištu.


Naime, pretragom stana kojim se koristi policijski su službenici pronašli improvizirani laboratorij za umjetni uzgoj bilja, digitalnu vagu za precizno mjerenje mase, 10 sadnica marihuane visine od 3 do 10 cm te 39.4 grama marihuane.
Također, utvrđeno je da je 45-godišnjak, protivno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje, nabavljao veće količine amfetamina koji je potom skrivao, vagao i prepakiravao, a nakon čega je drogu preprodavao.


Obavljenom pretragom stana na Črnomercu, kojim se koristi 45-godišnjak, pronađeno je ukupno 3046,0 grama droge amfetamin pakirane u četiri plastične vrećice.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.