Novogodišnja noć

Na balkonu stana na Srdočima Riječanina teško ozlijedila petarda. Ostatak noći ipak je protekao prilično mirno

Šarlota Brnčić

Foto Ivica Galovic/PIXSELL

Foto Ivica Galovic/PIXSELL

Stoga, iz PU primorsko-goranske ponovo pozivaju građane da se suzdrže od korištenja pirotehničkih sredstava jer njihovim korištenjem mogu nastati ozbiljne posljediceNa području Policijske uprave primorsko-goranske ispraćaj stare i ulazak u novu 2021. godinu protekao je bez narušavanja javnog reda i mira i težih kaznenih djela.


Do sada je zaprimljena jedna prijava ozljeđivanja uslijed nestručnog rukovanja pirotehničkim sredstvima. Riječ je o 34-godišnjaku koji je sinoć oko 23.30 sati na balkonu svog stana na području Srdoča u aktivirao pirotehničko sredstvo koje mu je eksplodiralo u ruci uslijed čega je zadobio teške ozljede lijeve šake.


Dojava o oštećenjima imovine od uporabe pirotehničkih sredstava nije bilo.
Stoga, iz PU primorsko-goranske ponovo pozivaju građane da se suzdrže od korištenja pirotehničkih sredstava jer njihovim korištenjem mogu nastati ozbiljne posljedice, a pored toga prasak i buka pirotehnike negativno utječu na psihičko stanje svih.


Tijekom jučerašnjeg dana i novogodišnje noći zabilježene su četiri prometne nesreće, od kojih tri s materijalnom štetom, a jedna s teže ozlijeđenom osobom. Zabilježen je i jedan požar kontejnera na području Rijeke.


PU Istarska je priopćila kako su policijski službenici diljem Istre provodili pojačane aktivnosti te je novogodišnja noć protekla mirno, bez prometnih nesreća te bez narušavanja javnog reda i mira, provala ili drugih težih događaja.


Isto tako, nisu zabilježena ni okupljanja ili druga kršenja epidemioloških mjera kojima bi se ugrozilo zdravlje građana. Na području Istre nije bilo ozljeđivanja prilikom uporabe pirotehnike niti oštećenja imovine.