Veliki ulov

Na autocesti pao s gotovo 200 kilograma marihuane u kombiju

Šarlota Brnčić

Foto: PU karlovačka

Foto: PU karlovačka

U ovoj godini ovo je najveća pojedinačna zapljena te vrste droge na karlovačkom području



Na odmorištu autoceste u Draganiću, policijski službenici Ravnateljstva policije zaustavili su kombi zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 24-godišnjak. Vizualnim pregledom unutrašnjosti vozila uočeno je više torbi ispunjenih nepoznatom materijom za koju se posumnjalo da bi se moglo raditi o drogi cannabis marihuani.


Daljnje postupanje preuzeli su djelatnici Policijske postaje Karlovac koji su temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Karlovcu izvršili pretragu vozila. U više torbi pronađeno je više paketa s ukupno 199,2 kilograma zelene biljne materije za koju je preliminarnim testiranjem utvrđeno da se radi o drogi cannabis marihuani, a za koju se sumnja da je bila namijenjena neovlaštenoj prodaji ili neovlaštenom stavljanju u promet.


Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama 24-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku te će uz kaznenu prijavu biti doveden na nadležno državno odvjetništvo.




U ovoj godini ovo je najveća pojedinačna zapljena te vrste droge na karlovačkom području, a ujedno i još jedan u nizu rezultata aktivnosti policije koje se provode s ciljem podizanja razine sigurnosti i sprečavanja nezakonitih radnji.


Foto: PU karlovačka

Foto: PU karlovačka