Trojac u lisicama

Muškarcu prijetili, pozivali ga da se nađu i potuku, pretekli ga autima u Matuljima dovodeći mu život u opasnost

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Na području Opatije pronađeni su i oduzeti spremnici za pištolj, streljivo i drugi predmetiPolicijski službenici Policijske postaje Opatija proveli su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim državljaninom Srbije te dvojicom hrvatskih državljana, starosti 58 i 32 godine, a zbog sumnje na počinjenje kaznenih dijela na štetu 38-godišnjeg državljanina Srbije.


Utvrđena je osnovana sumnja da su kaznena djela počinili tijekom 18. ožujka ove godine, uputivši mu u noći telefonski poziv putem jedne od aplikacija te ga pozvali da se nađu i potuku, a što je kod njega izazvalo strah i bojazan za vlastiti život.


Također, sumnjiče se da su iste noći dok se oštećeni kretao svojim vozilom na području Matulja, pretekli ga s vozilima na način da su takvom radnjom izazvali opasnost za život i tijelo oštećenoga i druge osobe, koja je s njim bila u vozilu.
U sklopu ovog kriminalističkog istraživanja na području Opatije provedene su pretrage osobnih vozila, kao i doma i drugih prostorija, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti spremnici za pištolj, streljivo i drugi predmeti.


Po završetku kriminalističkog istraživanja sva tri osumnjičenika su kazneno prijavljena nadležnom državnom odvjetništvu za kaznena djela prijetnje i dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te su predani pritvorskom nadzorniku.


Osim toga, 58-godišnjak je i prekršajno prijavljen temeljem odredbi Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.