Borba s vatrenom stihijom

Protupožarni avioni gasili tri požara u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Hina

Foto Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto Ivo Cagalj/PIXSELL

Požar na području Biokova kod mjesta Igrane trenutno gasi jedan Canadair a tijekom današnjeg dana isti požar je gasilo šest protupožarnih aviona iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RHProtupožarni avioni u nedjelju su sudjelovali u gašenju tri aktivna požara u Splitsko-dalmatinskoj županiji, na Biokovu, kod Vrgorca i Kostanja, izvijestili su iz Ministarstva obrane.


Požar na području Biokova kod mjesta Igrane trenutno gasi jedan Canadair a tijekom današnjeg dana isti požar je gasilo šest protupožarnih aviona iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH.


Na požarištu kod mjesta Stilje kod Vrgorca tijekom popodneva bila su angažirana četiri aviona Canadaira, od kojih su tri preusmjerena na požarište Kostanje u Omiškom zaleđu, također u Splitsko-dalmatinskoj županiji.
Iz MORH-a navode da su od 21. lipnja do 22. kolovoza ove godine zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga OSRH sudjelovale u gašenju 85 požara i 57 protupožarnih izviđanja u županijama priobalja.