DORH

Liječnica i dvoje tehničara u Puli optuženi zbog smrti pacijenta! “Njihovi propusti su doveli do smrtnog ishoda”

Hina

Ilustracija Snimio Sergej DRECHSLER

Ilustracija Snimio Sergej DRECHSLER

Okrivljenu liječnicu tereti se da nije provela potrebne mjere prevencije, dijagnostike i liječenjaProtiv liječnice i dvojice medicinskih tehničara podignuta je optužnica zbog sumnje u nesavjesno liječenje koje je dovelo do smrti pacijenta u zdravstvenoj ustanovi u Puli u kojoj su zaposleni, objavljeno je u četvrtak na stranici Državnog odvjetništva.


Općinsko državno odvjetništvo u Puli, nakon provedene istrage, podignulo je optužnicu pred Općinskim sudom protiv troje okrivljenika zbog osnovane sumnje u kazneno djelo protiv zdravlja ljudi počinjeno nesavjesnim liječenjem.


Okrivljenu 42-godišnjakinju liječnicu tereti se da 26. srpnja 2020. godine u zdravstvenoj ustanovi na području grada Pule nije provela potrebne mjere prevencije, dijagnostike i liječenja. Navodi se i da je  propustila kontrolirati pacijenta i odrediti mu obaveznu terapiju.
Dvojicu tehničara, u dobi od 56 i 35 godina, tereti se da, kao medicinsko osoblje te zdravstvene ustanove, nisu stalno nadzirali pacijenta pa su propustili obavijestiti liječnika o pogoršanju bolesti.


Propusti okrivljenika su, kako se navodi, doveli do pogoršanja bolesti i smrtnog ishoda pacijenta.