TRAGEDIJA NA CESTI

Još jedna žrtva nesreće na Istarskom ispilonu: U Rijeci preminuo 60-godišnji Austrijanac

Hina

Austrijski državljanin je šesta osoba koja je smrtno stradala na istarskim prometnicama ove godine, jedna više nego u istom razdoblju prošle godinePULA – Nakon što je u nedjelju u sudaru na Istarskom ipsilonu poginuo 64-godišnji pulski taksist, u ponedjeljak popodne je u riječkog bolnici ozljedama podlegao i 60-godišnji Austrijanac, kojega je pulski taksist svojim taksijem vozio za Zagreb, izvijestila je u utorak istarska policija.


Austrijski državljanin je šesta osoba koja je smrtno stradala na istarskim prometnicama ove godine, jedna više nego u istom razdoblju prošle godine.


Inače, prometna nesreća na dionici ipsilona između čvora Cerovlje i čvora Ivoli dogodila se u nedjelju oko 4,45 sati kada je 26-godišnjak s područja Žminja Toyotom RAV4 pulske registracije upravljao pod utjecajem 0,64 promila alkohola i iz neutvrđenih razloga skrenuo na suprotni trak kolnika te se sudario s Mercedesom pulske registracije, kojim je iz smjera Pule prema tunelu Učka upravljao 64-godišnji taksist.
Uslijed silovitog sudara, vozač mercedesa je smrtno stradao na mjestu nesreće, dok je 60-godišnji Austrijanac, kao i vozač Toyote koji je skrivio nesreću, s vrlo teškim ozljedama hitno prevezen u riječki KBC. Dan kasnije 60-godišnji Austrijanac je umro u riječkoj bolnici.