Širenje zaraze

Jedni za vrijeme samoizolacije kupovali cigarete, drugi došli na granicu

Šarlota Brnčić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Buzetska je policija jučer oko 12.45, kada su na granični prijelaz Požane pristupili 27-godišnji švicarski državljanin i 22-godišnja švicarska državljanka utvrdila da švicarski državljani imaju izrečenu mjeru samoizolacije do 2. siječnja 2020. godineIstarska je policija ponovno utvrdila da su četiri osobe prekršile mjeru samoizolacije.


Naime, jučer oko 11.35 sati porečki su policajci provjeravali da li se 55-godišnjak i 65-godišnjak pridržavaju mjere samoizolacije koja im je izrečena do 1. siječnja 2021. godine, no muškarce nisu zatekli na adresi na kojoj su trebali boraviti, već su zatekli kako se vraćaju automobilom iz kupovine cigareta.


Buzetska je policija jučer oko 12.45, kada su na granični prijelaz Požane pristupili 27-godišnji švicarski državljanin i 22-godišnja švicarska državljanka utvrdila da švicarski državljani imaju izrečenu mjeru samoizolacije do 2. siječnja 2020. godine.
Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, policija je prekršiteljima mjera izdala prekršajne naloge.