Opsežna istraga

Iznuđivali pa pokrali visokopozicioniranog političara: ‘Uhitili su mi sina, oduzeli mu motor’

Hina, Portal Novi list

Ilustracija (ne prikazuje osobe iz članka) / Foto Sergej Drechsler

Ilustracija (ne prikazuje osobe iz članka) / Foto Sergej DrechslerŠibenska policija od početka tjedna provodi opsežnu akciju kojom je obuhvaćeno tridesetak osoba, povezanih s iznudom i krađom neutvrđene količine novca, a neslužbeno se doznaje da je novac nestao iz kuće visokopozicioniranoga šibenskog političara.


Glasnogovornica šibensko-kninske Policijske uprave Marica Kosor potvrdila je u subotu da je akcija u tijeku, no demantirala je da je došlo do masovnih uhićenja.


Mediji su dosad uspjeli potvrditi uhićenje jedne osobe, 20-godišnjaka iz Šibenika, koji se nalazi u istražnom zatvoru pod sumnjom u kazneno djelo iznude.
Član obitelji visoko pozicioniranog političara iz Šibenika umiješan je u slučaj krađe poveće svote novaca zbog čega je tijekom ovog tjedna šibenska policija privela nekoliko osoba, doznaje ŠibenikIN.


Interventna policija viđena je u nekoliko navrata tijekom ovog tjedna u užem centru Šibenika, pretražuju se stanovi te je do sada privedeno više osoba, no policija ne želi otkrivati detalje o ovoj akciji.


Potvrđeno je tek da je akcija u tijeku, a glasnogovornica Marica Kosor kazala je za Šibenik IN kako će s detaljima izaći u javnost po dovršetku istrage.


Redakciji ŠibenikIN-a javio se otac jedne od uhićenih osoba  koji je ispričao da mu je desetak interventnih policajaca u utorak navečer pretreslo stan nakon čega je uhićen njegov 20-godišnji sin, a policija mu je, iz za sada nepoznatih razloga, oduzela motocikl koji je nedavno kupio.


Mladić čiji je otac pričao za ŠibenikIN nije jedini uhićeni već je u sve umiješano više osoba, a među njima je i član obitelji visokopozicioniranog šibenskog političara kojeg su novinari ovog šibenskog portala kontaktirali. Kazao je da neće komentirati slučaj.


Kako doznaje Šibenik IN, ukradeni novac nestao je iz doma dotičnog političara te je prema svemu sudeći tim novcem kupljen motocikl kojeg je policija zaplijenila od pritvorenog 20-godišnjaka.


– Tražili su nekakav novac, ali ništa nisu našli. Navodno je moj sin kupio motor od ukradenog novca. I to novca kojega nije on ukrao, rekao je za Šibenik IN otac uhićenoga.


Prema informacijama kojima barataju, istragom je obuhvaćeno ukupno tridesetak osoba, a još nema službenih podataka koliko ih do sada ukupno uhićeno.