PEDOFILIJA

Hrvatski profesor spolno zlostavljao dijete: On je u mirovini, a sud mu odrezao 5 godina zabrane rada

P. N.

SNIMIO: SERGEJ DRECHSLER

SNIMIO: SERGEJ DRECHSLER

Djetetu je govorio da mu je "više od profesora" te ga ispitivao o odnosima u obitelji. Sud smatra da je svojim postupcima i izgovorenim riječima povrijedio spolni integritet djetetaProfesor jedne škole u sjeverozapadnoj Hrvatskoj nepravomoćno je osuđen na godinu dana zatvora uvjetno na tri godine zbog spolnog uznemiravanja djeteta mlađeg od 15 godina, piše 24 sata.hr.


Sud mu je izrekao i zabranu rada u trajanju od pet godina. Optužnica ga je teretila da je od ožujka 2015. do listopada 2017. u cilju zadovoljenja spolnog nagona i uspostavljanja intimne veze dijete kojem je predavao neprimjereno dodirivao mimo njegove volje.


Djetetu je govorio da mu je “više od profesora” te ga ispitivao o odnosima u obitelji. Sud smatra da je svojim postupcima i izgovorenim riječima povrijedio spolni integritet djeteta.
U svojoj obrani profesor je sve porekao, a neprimjerene dodire pokušao je prikazati kao oblik pedagoške metode.


Odlučujući o visini kazne sud je kao olakotne okolnosti vrednovao činjenicu da je profesor u 70-im godinama, u mirovini, otac dvoje odrasle djece te nikad nije bio prekršajno ni kazneno osuđivan.


Otegotno je sud cijenio činjenicu da je spolno uznemiravanje trajalo dvije i pol godine te da je postajalo sve intenzivnije i upornije. Iskoristio je činjenicu da je djetetu bio profesor i da mu je ono vjerovalo. Ukoliko prekrši uvjetnu, u kaznu će mu uračunati mjesec dana provedenih u istražnom zatvoru nakon uhićenja u listopadu 2017.


Morat će platiti i sudske troškove u iznosu od 5000 kuna.