Reakcija na današnje ročište

Hrvatska komora socijalnih radnika: ‘Smatramo neprofesionalnim od sutkinje Ike Šarić da poruči socijalnoj radnici da je odgovorna za tragediju’

P. N.

Ika Šarić / Foto Goran Kovacic/PIXSELL

Ika Šarić / Foto Goran Kovacic/PIXSELL

'Smatramo neprofesionalnim od sutkinje Ike Šarić, da, unatoč svjesnosti da je zdravstveni sustav taj koji brine o zdravlju građana, optuži/poruči socijalnoj radnici da je odgovorna za tragediju!', piše Hrvatska komora socijalnih radnikaHrvatska komora socijalnih radnika reagirala je na izjavu sutkinje Ike Šarić, izrečenu tijekom suđenja Branku Rafajcu zbog teškog ubojstva maloljetnice koje se dogodilo u veljači u Malom Lošinju.


‘Smatramo neprofesionalnim od sutkinje Ike Šarić, da, unatoč svjesnosti da je zdravstveni sustav taj koji brine o zdravlju građana, optuži/poruči socijalnoj radnici da je odgovorna za tragediju!’, piše Hrvatska komora socijalnih radnika.


‘Suradnja sa zdravstvenim sustavom odavno je rak rana sustava socijalne skrbi, posebice centara za socijalnu skrb. Na to ova Komora, kao i naši članovi s direktnim iskustvom rada na terenu upozoravaju dugi niz godina! Isto tako, upozoravamo na lošu suradnju sa sudstvom, a ova situacija dočarava i kako je lošoj suradnji, između ostalog, u pozadini i nepoznavanje nadležnosti sustava i uloge pojedine profesije u društvu!’, poručuju iz Hrvatske komore socijalnih radnika.
Podsjetimo, na suđenju u Rijeci danas je svjedočila socijalna radnica, a sutkinja Ika Šarić je nakon njenog svjedočenja rekla: ‘Poanta je bila da je Branko Rafajac opasan ne samo za sebe nego i za druge’. Kazala je socijalnoj radnici:  ‘Ali nažalost vi to niste vidjeli i zato je dijete mrtvo.’