Pune ruke posla

HGSS-ovci cijelo popodne angažirani u spašavanju unesrećenog motociklista i ozlijeđene strankinje te potrazi za nestalom osobom

Akcija spašavanja na Tulovim gredama / Foto HGSS

Akcija spašavanja na Tulovim gredama / Foto HGSS

Pomogli su stranoj državljanki na Tulovim gredama koja je ozlijedila skočni zglob i nije mogla samostalno do vozila....U tijeku je već treća akcija HGSS-a danas, a kako su priopćili na svojoj facebook stranici na teren je izašla stanica Gospić i to kako bi spasili unesrećenog motociklista na Takalicama, prema Baškim Oštarijama. Na teren su odmah izašle dvije ekipe sa dva vozila.


Prethodna akcija odvijala se na Tulovim gredama. Tri instruktora Komisije za medicinu spašavanja HGSS-a, koji su trenutno na tečaju prve pomoći u obučnom centru “Dragan Špehar- Špeco” u Starigradu, pomogli su stranoj državljanki na Tulovim gredama koja je ozlijedila skočni zglob i nije mogla samostalno do vozila. Kako su upravo oni bili najbliži unesrećenoj na poziv dežurnog telefona HGSS Zadar odmah su se uputili na lokaciju i prenijeli unesrećenu UT 2000 nosilima do ceste.


U isto vrijeme je šibenski HGSS angažiran u akciji potrage za nestalom osobom na području Tribunja koja još uvijek traje.


Foto HGSS

Foto HGSS