Počinitelj uhićen

STRAVA U PAKRACU Bacio eksplozivnu napravu na djelatnike Elektre kad su krenuli isključiti struju! Trojica ozlijeđenih, oštećene i okolne kuće

Šarlota Brnčić

Foto Antonio Pejsa/PIXSELL

Foto Antonio Pejsa/PIXSELL

Dvojica radnika su u napadu zadobili tjelesne ozljede te im je ukazana hitna medicinska pomoćDjelatnici HEP-a umalo su jutros izgubili živu glavu kada su u Ulici Jana Žiške u Pakracu došli isključiti struju 71-godišnjaku. Umirovljenik je na trojicu djelatnika HEP-a bacio eksplozivnu napravu, a prilikom eksplozije dvojica radnika su ozlijeđena. Hitno su prebačeni u bolnicu, a za sada nije poznata težina njihovih ozljeda.


 


Naknadno je i treći djelatnik HEP-a, 53-godišnjak, zatražio liječničku pomoć. U eksploziji je došlo do oštećenja susjednih kuća, a o kolikoj se materijalnoj šteti radi tek treba procijeniti.
 


Na mjestu događaja kontaktirali smo glasnogovornicu PU požeško-slavonske Nikolinu Janković koja nam je priopćila:


– Jutros, oko 9.19 sati u Pakracu, u Ulici Jana Žiške, muškarac je bacio eksplozivnu napravu na tri osobe, od kojih su dvije, 52 i 55-godišnjak, ozlijeđeni. Prevezeni su u bolnicu u Pakracu radi pružanja liječničke pomoći. Uhićen je 71-godišnji muškarac nad kojim slijedi daljnje kriminalističko istraživanje i utvrđivanje svih okolnosti ovog događaja.


Priopćenjem su se oglasili i iz HEP-a:


– Danas oko 9.15 sati tri radnika HEP-Operator distribucijskog sustava d.o.o., Elektre Križ, napadnuti su eksplozivnom napravom prilikom obavljanja isključenja električne energije po nalogu opskrbljivača na mjernom mjestu u Pakracu. Dva radnika su u napadu zadobili tjelesne ozljede te im je ukazana hitna medicinska pomoć, stoji u priopćenju HEP-a.


Uprave HEP-a d.d. i HEP-ODS-a, vodstvo sindikata radnika HEP-a i Udruge branitelja HEP-a zgroženi su ovim događajem te najoštrije osuđuju napad na radnike HEP-a koji su uredno obavljali svoj redovni posao.


– Radnici HEP grupe dijele ogorčenje i zabrinutost s obiteljima i kolegama napadnutih radnika, piše u priopćenju HEP-a.