Obiteljski nasilnik

Godinama vrijeđao, omalovažavao, prijetio oružjem supruzi – nasilje eskaliralo prije dva dana kada ju je zatočio

Šarlota Brnčić

Foto Arhiva/NL

Foto Arhiva/NL

Istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djelaPod sumnjom u kaznena djela pokušaja protupravnog oduzimanja slobode, prijetnje i nasilja u obitelji Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici ispitalo je osumnjičenog 53-godišnjaka.


Sumnjiče ga da je od 30. svibnja 2015. do 17. siječnja ove godine, protivno odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, učestalo verbalno vrijeđao i omalovažavao svoju 51-godišnju suprugu te joj prijetio pištoljem i vlastitim ozljeđivanjem. Osnovano se sumnja i da joj je 6. siječnja te 14. siječnja uputio ozbiljne prijetnje, kao i da ju je 17. siječnja pričekao na parkiralištu i uz prijetnju pištoljem i fizičko nasilje protupravno joj oduzeo slobodu, a u daljnjem su ga postupanju spriječili policijski službenici.


Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici predložilo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela što je sutkinja istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici prihvatila i odredila mu istražni zatvor.