Nesreća u Lupoglavu

Dvoje teško ozlijeđenih u trostrukom udesu na Istarskom ipslonu prevezeni u riječku bolnicu

Šarlota Brnčić

Foto Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Zbog zadobivenih ozljeda, 69-godišnji vozač Chevroleta i njegova 58-godišnja suputnica prevezeni su u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da su teže ozlijeđeniDvije su osobe teže ozlijeđene u trostrukom sudaru do kojeg je došlo na Istarskom ipsilonu, izvijestila je PU istarska.


Nesreća se dogodila kada je 68-godišnjak upravljajući Peugeotom, riječke registarske oznake, od naplatne postaje Lupoglav dolaskom do raskrižja s kolnikom brze ceste prošao pored prometnog znaka obaveznog zaustavljanja.


Oduzeo je prednost prolaska Chevroletu, pulske registarske oznake, kojim je brzom cestom upravljao 69-godišnjak. Uslijed siline udara, Chevrolet je odbačen na suprotnu stranu kolnika, gdje je prednjim dijelom udario u teretno vozilo Scania, pulske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 45-godišnjak, a koji je kako bi izbjegao frontalni sudar skrenuo udesno i udario u metalnu ogradu.
Zbog zadobivenih ozljeda, 69-godišnji vozač Chevroleta i njegova 58-godišnja suputnica prevezeni su u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da su teže ozlijeđeni.


Protiv vozača Peugeota podnosi se kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.