Rudeš

Dvije ručne bombe bačene u dvorište zgrade na zagrebačkom Rudešu. Jedna je eksplodirala

Portal Novi list, Hina

Foto Screenshot RTL

Foto Screenshot RTL

Drugu su naknadno uništili policijski službenici, pri čemu nitko nije ozlijeđenU zagrebačkom naselju Rudeš u subotu popodne došlo je do eksplozije u dvorištu zgrade, no nema ozlijeđenih, izvijestila je zagrebačka Policijska uprava.


Eksplozija se dogodila u Aninoj ulici oko 17,25 sati.


Uslijed eksplozije oštećen je jedan osobni automobil i pročelje zgrade, a nitko nije stradao, priopćila je PU zagrebačka.
Kasnije večeras Policijska uprava zagrebačka izvijestila je da su u dvorište zgrade u zagrebačkom naselju Rudeš u subotu bačene dvije ručne bombe.


Jedna je eksplodirala, a drugu su naknadno uništili policijski službenici, pri čemu nitko nije ozlijeđen, izvijestila je večeras Policijska uprava zagrebačka.


Očevidom je utvrđeno kako je riječ o dvije ručne bombe, od kojih jedna nije eksplodirala.


Pod nadzorom policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu ručna bomba uništena je kontroliranom eksplozijom u 21,05 sati na mjestu pronalaska.


Slijedi daljnje utvrđivanje okolnosti događaja, kratko je priopćeno iz zagrebačke PU.


Čitatelji 24sata javljaju kako je policija bila blokirala Aninu ulicu, a navodno su i provaljivali u jednu kuću. Navode i kako su išli od zgrade do zgrade.


RTL je razgovarao s jednim od susjeda koji živi nedaleko od kuće gdje se dogodila eksplozija.


“Dobro je zagrmilo, kao da je neki jaki grom udario, ili da su se auti sudarili. Čujemo da se auti sudaraju inače, ali ne tako jako. Sve se streslo.


Zasad nema štete na okolnim objektima. Nije nitko došao reći, izašli smo vidjeti što se događa. Ne znaš što se događa”, rekao je gospodin Zvonimir za RTL.