17 djela

Dolazili na javna parkirališta te na, za sada, nepoznati način otuđili 15 automobila. Uz pomoć vučnog vozila još dva

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Osumnjičeni su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzornikuPolicijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom i 56-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje sedamnaest krađa.


Naime sumnja se da su od studenog 2023. godine do travnja 2024. godine u 15 navrata, na području Dubrave, Maksimira, Novog Zagreba i Dugog Sela, po prethodnom zajedničkom dogovoru s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, dolazili na javna parkirališta te na za sad nepoznati način otuđili automobile marke Renault, Rover, Opel, VW, Peugeot, Ford, Škoda, Mercedes, Alfa Romeo te Hyundai bez registarskih oznaka koje su zatim skladištili na za sada neutvrđenoj adresi te ih kasnije prodavali trgovačkom poduzeću koje se bavi reciklažom na području zapadnog dijela grada.


Također, sumnja se da su osumnjičeni u dva navrata i to u od 11. do 15. siječnja te 1. travnja 2024. godine, koristeći vučno vozilo namijenjeno za prijevoz automobila, za sada nepoznatih registarskih oznaka otuđili dva automobila na području Maksimira i to u siječnju BMW bez registarskih oznaka te u travnju Renault Laguna na način da su ih uz pomoć sajle podigli na to vozilo te se odvezli u nepoznatom smjeru.
Oba vozila su zatim prodali trgovačkom poduzeću koje se bavi reciklažom na području Jankomira.


Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 25.600 eura.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku dok su posebna izvješća dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu.