Lažna uzbuna

Dojava o bombi prekinula svadbeno slavlje. Gosti i mladenci evakuirani, policija sa službenim psom detaljno pregledala sve

Šarlota Brnčić

foto: arhiva NL/Sergej Drechsler

foto: arhiva NL/Sergej Drechsler

Eksplozivna naprava nije pronađena te je utvrđeno da se radi o lažnoj dojavi.O nesvakidašnjem slučaju koji se zbio u subotu za vrijeme održavanja svadbe izvijestila je PU vukovarsko-srijemska.


Priopćili su kako je oko 21 sat, za vrijeme održavanja svadbene svečanosti, nepoznati počinitelj telefonom obavijestio Županijski centar 112 da je u svečanoj sali u Otoku postavljena eksplozivna naprava.


Policijske ophodnje žurno su izašle na mjesto događaja, osigurale mjesto događaja te su svi gosti evakuirani iz objekta.
Na mjestu događaja službenici Protueksplozijskog odjela Policijske uprave vukovarsko-srijemske su pomoću službenog psa za detekciju eksploziva obavili detaljan pregled objekta i okolnog područja.


Eksplozivna naprava nije pronađena te je utvrđeno da se radi o lažnoj dojavi.


S obzirom da je nepoznati počinitelj lažno prijavio događaj koji je iziskivao hitno djelovanje policijskih službenika, protiv njega slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog počinjenog kaznenog djela “Lažna uzbuna”.


Slijedi daljnji rad na otkrivanju počinitelja navedenog kaznenog djela.