Uhvaćene

Djevojke, od kojih jedna maloljetna, koristile gužvu na javnim mjestima i džeparile “sve u šesnaest”

Šarlota Brnčić

Snimio: Sergej Drechsler

Snimio: Sergej Drechsler

Ukupna materijalna šteta je oko 15 tisuća kuna.Djelatnici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakinjom i maloljetnicom, a koje se sumnjiče za krađe novčanika iz torbi i ruksaka na štetu hrvatskih i stranih državljanina.


Nakon zaprimljenih saznanja o kaznenim djelima krađa i korisnim opisima mogućih počinitelja, policija je poduzela intenzivne mjere traganja te u kratkom vremenu, na zadarskom području pronašla djevojke koje se dovode u svezu s njima.


Provedenim istraživanjem obje se sumnjiči da su boraveći na području Zadra, s unaprijed isplaniranim ciljem da se nepripadno materijalno okoriste, koristeći gužvu na predjelu Poluotoka, na javnim mjestima gdje se nalazi i prolazi veći broj građana, tijekom subote 13. i nedjelje 14. svibnja u prijepodnevnim satima otuđile 3 novčanika.
Naime, iz ruksaka 65-godišnje te iz torbice 78-godišnje državljanke Njemačke, a potom i iz ruksaka 59-godišnjeg hrvatskog državljanina, otuđile su novčanike s novcem i dokumentima.


Također ih se sumnjiči da su u prijepodnevnim satima u ponedjeljak, 16. svibnja u Zadru na Liburnskoj obali iz torbice 68-godišnjeg državljanina Njemačke otuđile novčanik, kao i da su u petak, 20. svibnja u Ulici Josipa Jurja Strossmayera iz torbe 82-godišnje hrvatske državljanke otuđile novčanik.


Ukupna materijalna šteta je oko 15 tisuća kuna, a protiv obje osumnjičenice policija je nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu.