Kršenje samoizolacije

Djedica zaražen covidom otišao u banku, a drugi pohodio dvije tvrtke i pekaru

Šarlota Brnčić

Foto Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto Davorin Visnjic/PIXSELL

Muškarca se sumnjiči da je 7. prosinca prošle godine oko 14 sati ušao u poslovnicu banke u Anticovoj ulici u Puli,  iako mu je bila određena mjera izolacije i liječenja od kuće, s obzirom da je bio pozitivan na virus Covid-19Djelatnici pulske policije dovršili su krim istraživanje i utvrdili sumnju da je 84-godišnjak počinio kazneno djelo širenje i prenošenje zarazne bolesti.


Muškarca se sumnjiči da je 7. prosinca prošle godine oko 14 sati ušao u poslovnicu banke u Anticovoj ulici u Puli,  iako mu je bila određena mjera izolacije i liječenja od kuće, s obzirom da je bio pozitivan na virus Covid-19. Budući da je njegovim izlaskom iz kuće nastala opasnost od širenja zarazne bolesti među ljudima, policija je protiv 84-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.


Koprivničko-križevačka policija provela je krim istraživanjem nad 70-godišnjakom s koprivničkog područja jer se nije pridržavao posebne mjere »Covid-liječenje u kući«, a koja mjera mu je izrečena od 18. do 29. siječnja. Umjesto da bude u kući u tom je razdoblju bio u dvije tvrtke i pekari čime je doveo u opasnost osobe s kojima je bio u kontaktu da im prenese zaraznu bolest. Protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.