Potpuno smrskano vozilo

Direktni sudar na magistrali: “Fiat” je nakon sraza s kamionom udario još dva auta, vozaču nije bilo spasa

Martina Jednobrković

Foto Marin Aničić

Foto Marin Aničić

Od siline udarca, dostavno vozilo marke »fiat doblo« zarotiralo se, a prednji dio automobila je u potpunosti smrskan. U nesreći je sudjelovalo još jedno osobno vozilo, »fiat sandero« kojeg je dostavno vozilo prilikom rotacije pogodilo u zadnji lijevi dioTeška prometna nesreća dogodila se u jutarnjim satima na Jadranskom magistrali kod Selca.


U frontalnom sudaru sudjelovalo je dostavno vozilo marke »fiat doblo« riječkih registarskih oznaka koje se kretalo iz smjera Rijeka prema Selcu i jedno teretno vozilo s priključnim vozilom, pulskih registarskih oznaka koje se kretalo u suprotnom smjeru.


Od siline udarca, dostavno vozilo marke »fiat doblo« zarotiralo se, a prednji dio automobila je u potpunosti smrskan. U nesreći su sudjelovala još dva osobna vozila – “dacia sandero« kojeg je dostavno vozilo prilikom rotacije pogodilo u zadnji lijevi dio automobila i “opel congo”. 
Na mjesto nesreće došla je hitna medicinska pomoć koja je zatekla vozača dostavnog vozila u besvijesnom stanju i hitno ga prebacila u KBC Sušak, ali nažalost ozljede su bile preteške i vozač je od posljedica preminuo.


Na mjesto nesreće došlo je jedno vozilo vatrogasne javne postrojbe iz Crikvenice, te dva vozila vučne službe.


Na mjestu nesreće vidljivi su siloviti tragovi kočenja. 


Očevidom je utvrđeno kako je 69-godišnji vozač upravljao vozilom Fiat doblo, riječkih registracijskih oznaka krećući se iz smjera Rijeke prema Senju.


Ispred njega se kretalo osobno vozilo marke Dacia, smanjujući brzinu kretanja zbog teretnog vozila ispred koje je skretalo udesno.


Vozač Fiat dobla je uslijed nedovoljnog razmaka udario u stražnji dio Dacie, a zatim i u teretno vozilo marke Man s priključnim vozilom marke Schmitz, koje se kretalo iz suprotnog smjera.


Uslijed udara Fiat doblo se odbio unatrag te udario u drugo osobno vozilo koje se prethodno kretalo iza njega.


69-godišnjem vozaču Fiat dobla pružena je liječnička pomoć na mjestu prometne nesreće, gdje je nažalost i preminuo.


Od 7.20 sati promet ovom dionicom je bio u prekidu i preusmjeravao se na okolne ceste do 9.46 sati kada je otvoren promet u oba smjera.


Foto Marin Aničić


Foto Marin AničićFoto Marin Aničić


Foto Marin Aničić