Zlouporaba povjerenja

Dali mu punomoć da ih pravno zastupa. Zavlačio ih godinama i uzeo im desetke tisuća kuna

Šarlota Brnčić

Foto iStock

Foto iStock

Na ime troškova zastupanja od oštećenih primio ukupan iznos od više desetaka tisuća kuna, iako nije započeo sudske postupke, niti je na učestala traženja oštećenima vratio primjeni novacDovršenim kriminalističkim istraživanjem, koje je provedeno temeljem zahtjeva nadležnog državnog odvjetništva, osnovano se sumnja kako je 51-godišnjak s područja grada Preloga, počinio kazneno djelo zlouporabe povjerenja.


Naime, sumnja se kako je u svojstvu pravnog zastupnika tijekom 2018. godine predložio dvojici 64-godišnjaka pokretanje sudskih postupaka pred nadležnim sudovima radi ostvarivanja njihovih pravnih i imovinskih interesa.


Oštećeni su prihvatili njegov prijedlog te su mu dali punomoć. Nakon dobivene punomoći osumnjičeni je od oštećenih u više navrata u razdoblju od 2018. do 2020. godine uzimao novac, opravdavajući se kako ima određene troškove u tim postupcima.
Tako je na ime troškova zastupanja od oštećenih primio ukupan iznos od više desetaka tisuća kuna, iako nije započeo sudske postupke, niti je na učestala traženja oštećenima vratio primjeni novac.


Protiv osumnjičenog podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna kaznenoj prijavi.