Gori

Buknuo požar kod Nadina, uskoro će biti lokaliziran, više nema opasnosti po kuće

Portal Novi list

Foto Screenshot Facebook Vatrogasci

Foto Screenshot Facebook Vatrogasci

Iz Hrvatskog autokluba javljaju da se između čvorova Zadar II i Benkovac u oba smjera vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h zbog požara u blizini autoceste i dima na kolnikuVeliki požar buknuo je danas iza 11 sati kod Nadina.  Zapovjednik Vatrogasne zajednice Zadarske županije Matej Rudić za Zadarski.hr izjavio je da su vatrogasci u 11.11 sati dobili dojavu da je na kamionu u vožnji pukla guma koja je zapalila obližnju travu i raslinje.


Požar se ubrzo proširio.

“Na terenu su snage iz JVP Benkovac, JVP Zadar, DVD Galovac i DVD Polača sa 17 ljudi i osam vozila, a trenutno na požarištu djeluju i air tractor i kanader”, ističe zapovjednik Rudić.


Dodaje kako se vatra u jednom trenutku i približila kućama.


“Očekujemo da će požar uskoro biti stavljen pod nadzor”, istaknuo je zapovjednik Rudić za Zadarski.hr.


Kasnije je najavio kako će požar biti lokaliziran kroz kratko vrijeme i da su kanaderi napustili požarište. Vatrogasci ga i dalje saniraju, jer još ima malo otvorene vatre.


No, vatrogasni zapovjednik očekuje da će kroz kratko vrijeme biti lokaliziran. Najvažnije, nema više opasnosti za objekte.Još nije poznato kolika je opožarena površina.


Iz Hrvatskog autokluba javljaju da se na autocesti A1 između čvorova Zadar II i Benkovac u oba smjera vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h zbog požara u blizini autoceste i dima na kolniku.