Nadzor prometa

Bježao policiji zbog niza prekršaja, motocikl mu je oduzet, on uhićen i doveden na sud

Šarlota BrnčićPrilikom nadzora prometa u Pregradi policijski službenici pokušali su zaustaviti 23-godišnjaka koji je upravljao motociklom.


Prvotno se vozač nije zaustavio na znak policijskih službenika, već je nastavio vožnju. Službenim vozilom krenuli su za motociklistom i pokušali ga zaustaviti koristeći svjetlosne signale ugrađene na službenom vozilu nakon čega se ipak zaustavio.


Provjerama je utvrđeno kako je motociklom upravljao 23-godišnji hrvatski državljanin kojem je vozačka dozvola poništena zbog sakupljenih negativnih bodova, kako je motocikl neregistriran i neosiguran te je daljnjim provjerama utvrđeno kako je motocikl uvezen iz Republike Slovenije, a da pritom nije plaćen porez.
Vozilo je privremeno oduzeto od strane djelatnika Carine.


Mladić je uhićen te je danas uz optužni prijedlog doveden na Općinski sud u Zlataru, Stalna služba u Krapini. Izrečena mu je zatvorska kazna u trajanju od 30 dana na što se primjenjuje uvjetna osuda na jednu godinu, novčana kazna od 9.300 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od devet mjeseci.