Jurnjava

Bježao policiji od Podmurvica do Stupara. Izazvao potpuni kaos, ni udar u stup ga nije zaustavio

Portal Novi list, Hina

Ilustracija / Foto Sergej Drechsler

Ilustracija / Foto Sergej Drechsler

Vozio je bez vozačke dozvole, a u bijeg se dao u zabranjenom smjeru. Nakon udara u betonski stup dao se u novi bijeg zajedno sa suvozačem...Primorsko-goranska policija prekršajno je prijavila 35-godišnjaka koji se, vozeći bez dozvole, u četvrtak odbio zaustaviti na zahtjev policije te je bježeći počinio niz prometnih prekršaja sve dok se u naselju Stupari nije zabio u stup, pa sa suvozačem opet probao pobjeći.


Jedinica specijalne i interventne policije oko 15 sati pokušala je zaustaviti automobil na području Podmurvica u Rijeci, no vozač je odbio stati te je u nastavku vozio u zabranjenom smjeru, prošao kroz crveno svjetlo na semaforu te se konačno zaustavio nakon udarca vozilom u betonski stup u naselju Stupari.


Potom je zajedno sa suvozačem pobjegao s mjesta događaja, navodi se u petak u priopćenju policije.
Policajci su ubrzo sustigli maloljetnog suvozača u automobilu, a potom i 35-godišnjeg vozača. Obojica su se opirala uhićenju, pa su primijenili sredstva prisile.


35-godišnji vozač se prekršajno tereti za upravljanje vozilom bez vozačke dozvole, izazivanje prometne nesreće, odbijanje postupanja po znakovima policije, ali i za vožnju bez sigurnosnog pojasa, navela je policija.